Mime workshop

Kruip in de huid van Charlie Chaplin, Laurel and Hardy en Buster Keaton! Beleef een heerlijke en grappige sessie waarin je kennismaakt met enkele slapsticktechnieken. Waan je even in een vrolijke oude stomme film.

Tijdens de workshop Mime worden de beginselen van de slapstick en mime bijgebracht en andere vormen van bewegen. Het gaat om de basisvaardigheden, het laten zien van vormen van beweging in het acteren en het belang van kostuums hier bij. 

Eerst zal er een kennismaking plaatsvinden en een introductie van de docent. Hij zal vertellen over zijn eigen werk, als mime-acteur. Vervolgens wordt er een videofilmpje getoond van zijn werk waarin je duidelijk de diverse technieken kunt zien. Vervolgens zal het filmpje besproken worden en worden de diverse vormen van acteren en bewegen voorgedaan. Denk dan aan slapstickloopjes, langzaam, snel en slowmotion. We gaan luisteren naar muziek en de timing hierbij. Hierna gaan de cursisten zelf aan het werk en gaan oefenen met de diverse vormen van bewegen. Ook wordt er aandacht gegeven aan hoe je een boodschap beter kunt overbrengen en wordt men bewust gemaakt van hun eigen acteerprestaties. Er wordt vervolgens gewerkt aan een kleine scene waarin iedereen aan bod komt.

Informatie aanvragen