The Lounger

De impact van een live band, gespeeld door één man. Live geproduceerde loungemuziek in de breedste zin van het woord: chill out, funk, jazz, disco, latin, alles uit een indrukwekkende batterij toetsen, alles live geproduceerd.

Christoph voltooide zijn opleiding aan het conservatorium in Hilversum. Naast zijn solo project op de piano, een programma waarin hij van klassiek tot het meest recente top 40-materiaal speelt op een echte of imitatie vleugel, lanceert Christoph dit Loungeproject. Hierin is de akoestische piano vervangen door een imposant toetseneiland waarin de meest moderne samplers, drumcomputers, sequencers, synthesizers en expanders worden gebruikt. drumloops, bassamples, gesamplede blaasintrumenten en gesamplede vokalen worden aangevuld met live gespeelde toesten. Alles wordt live op het podium geproduceerd, er lopen geen cd's of minidiscs mee.

In dit Loungeproject speelt Lounger Christoph allerlei stijlen. De sfeer wordt aangepast aan de gelegenheid, er kan gedanst worden, maar ook rustig geluisterd. De meest moderne stijlen in de popmuziek kunnen worden gespeeld, maar er wordt rekening gehouden met verwachting en stijl van het publiek. Het accent ligt op rustige elementen, vandaar de naam Lounge.

Christoph heeft inmiddels zijn sporen in de muziek royaal verdiend. Hij speelde op het podium met André Hazes (onder andere in de Amsterdam Arena), John Miles, The Three Degrees, Anita Meijer, Willeke Alberti en vele anderen.

Informatie aanvragen