Ecoustic

Ecoustic is een populair danceperscussion duo, dat de kracht van live gespeelde percussie combineert met opzwepende dancebeats. Deze act is uitermate geschikt voor bedrijfsopeningen, als openingsact voor een festival, feest of bedrijfsevenement en als spectaculair muziekoptreden op uw feest!

Ecoustic wordt gevormd door Robert Dom en Wandert Schaafsma. Beide jongens komen uit Leeuwarden en zijn al van jongs af aan met verschillende vormen van slagwerk aan de gang. Beide heren waren ook geïnteresseerd in het ritme en de beats van dancemuziek, maar na het horen van dé nummer 1 hit van 2001 van het Safri duo: 'played-a-live' werd duidelijk dat de beide interesses van de heren ook perfect gecombineerd konden worden: het ritme van dance en de beats van percussie.

Tijdens een talentenjacht werd als grap besloten het Safri duo na te doen. Met een synthesizer, verschillende bassdrums en een aantal bongo's werd het Safri duo perfect geïmiteerd.
Het publiek was laaiend enthousiast en al snel kregen de jongens het aanbod op te treden tijdens een slagwerkevent in Leeuwarden. Hierna volgden een aantal kleine en grotere optredens, zoals tijdens het Freeze festival in de Friese hoofdstad.
De twee slagwerkers voelen zich perfect thuis in de combinatie van dancemuziek met akoestische percussie, en dat is duidelijk te zien aan de energieke optredens die het duo geeft.

Een passende naam voor het duo werd snel gevonden: 'Ecoustic', een combinatie van electronic en acoustic, waarbij electronic natuurlijk staat voor de dancebeats en acoustic de kracht van de percussie-instrumenten. Op het moment wordt gewerkt aan de volgende stap en dat is natuurlijk het maken van eigen nummers, geïnspireerd op het concept van deze nieuwe perscussietrend: swingende, energieke percussie in de mix met het ritme en opzwepende van dancemuziek.

Informatie aanvragen