De Klassieke Pianist

De piano: het instrument dat kan fluisteren, maar ook kan bulderen. Weinig instrumenten hebben zoveel dynamiek, zeggingskracht en mogelijkheden als de piano. Mits die vakkundig wordt bespeeld natuurlijk.

Deze pianist, Christoph neemt u mee op een avontuurlijke reis door de wereld van de pianomuziek. Van klassiek tot jazz, van pop tot r&b. Hij is zo'n vakman die niet alleen Beethoven's ‘Mondscheinsonate' of Chopin's ‘Valse en Nocturnes' vlekkeloos speelt, maar ook de bekende hits uit de top 40 uit zijn instrument tovert. Bossa Nova's, Broadway evergreens of Swingende Jazznummers, het programma kan op maat naar uw eigen voorkeur worden ingevuld.

Pianist Christoph gebruikt voor zijn spectaculaire programma niets anders dan een akoestische piano. Geen bergen van elektronische apparatuur of effecten, alleen het eerlijke geluid van de witte en de zwarte toetsen.

De muziek wordt alleen gedragen door zijn eigen muzikale kracht. Een kracht, die gegroeid is in 32 jaar "hard labour" voor zijn grote liefdes, de piano en de muziek. Gedreven door deze passie, bleef pianist Christoph steeds verder nieuw land ontdekken in de muziek. Tijdens deze reis door de muziek leerde hij niet alleen authentiek klassieke muziek en echte Jazz, maar ook de meest uiteenlopende hedendaagse popstijlen van Rock 'n Roll tot Dance.

Zijn gedegen 12 jarige opleiding in klassieke muziek en zijn studie aan het Hilversum's conservatorium (beste Jazzopleiding in Europa) waren hierbij een grote hulp een inspiratie. De grootse leerschool was uiteindelijk toch de praktijk. Door met de meest bekende internationale artiesten op een podium te staan, leerde Christoph de laatste kneepjes van het pop en entertainment vak. Zo leest zijn CV zich ook als en "Who is who" van de hedendaagse popmuziek.

Deze ervaring brengt pianist Christoph nu in bij zijn nieuw programma en speelt hij alle stijlen echt en eerlijk, het resultaat van altijd verbeteren en verdiepen van zijn vakmanschap. Zijn ruime ervaring op het instrument staat garant voor een volkomen emotionele belevenis van de muziek.

Vele artiesten maakten al gebruik van het vakmanschap van Christoph. Met de band van Andrè Hazes stond hij in Ahoy, Olympisch Stadion en de Arena. Hij speelde met John Miles, The Trammps, The Three Degrees, Willeke Alberti, Frans Bauer, Lee Towers, Anita Meijer, Jocelyn Brown en vele anderen. Al vijf jaar speelt hij in "Hollywood Boulevard", de groep die u kent uit het tv-programma ‘Het Swingpaleis" met Manuela Kemp. Voor dit programma schreef hij ook verschillende arrangementen. Hij was muzikaalleider tijdens de Europese tournee van de musical ‘Hair' en schreef muziek, onder andere voor de Duitse televisie. Christoph voltooide zijn opleiding aan het conservatorium in Hilversum.

In de laatste drie jaar heeft Christoph zich gespecialiseerd in het verzorgen van kleinere evenementen op het hoogste niveau. Door de uitstekende kwaliteit van de muziek heeft Christoph snel een naam kunnen maken in het feest- en evenementencircuit. Vandaar is de lijst van namen van tevreden klanten ook te lang om op te noemen.

Repertoire klassiek
Bach Praeludium c dur
Bach, Praeludium d dur
Bach Praeludium bb min
Chopin Nocturnes 1
Chopin Prèlude 1
Chopin Prèlude 3
Chopin Prèlude 4
Chopin Prèlude 7
Chopin Valse
Mozart Son 11
Erik Satie Gymnopedie nr 2
Claude Debussy Claire de Lune
Beethoven Mondscheinsonate
Schumann Reverie

Informatie aanvragen