Jan Smit

Met de release van de langverwachte nieuwe single "Vrienden voor het leven" geeft Jan Smit een duidelijk visitekaartje af. Anno 2005 ligt zijn loopbaan goed op koers: optredens in binnen- en buitenland, een eigen televisieshow en ook nog eens een nieuw album!

Jansmit.com
Op het nieuwe album Jansmit.com staat het eerder genoemde "Vrienden voor het leven", zijn grootste hit in Nederland sinds tijden. Daarnaast bevat de langspeler een twaalftal gloednieuwe composities, van meeslepende ballades als "Laura" en "Laat mij maar gaan" tot up tempo swingers zoals "Sta op" en "Boom Boom Bailando". Voor ieder nummer schreef de Volendammer hetzij de tekst, hetzij de muziek voor een deel of in zijn geheel. De inmiddels 19- jarige entertainer pur sang schrijft veel liedjes samen met één van zijn vrienden voor het leven, Simon Keizer, die hem als geen ander aanvoelt. Maar ook zijn huisproducers Cees en Thomas zijn nog steeds van de partij, zij het in bescheidener mate dan op Jan's vorige albums. De muzikale groei startte duidelijk met het album "Zonder jou" uit 2002, waar voor het eerst een zelfgeschreven track, het titelnummer op stond. Het volgende album, "Op eigen benen" uit 2003 bevatte een zevental (mee) geschreven songs. Het nieuwe album Jansmit.com verschijnt op 22 april 2005. Het moge duidelijk zijn: Jan 's groei naar volwassenheid houdt gelijke tred met zijn muzikale ontwikkeling. In 2004 verscheen Jan's eerste dvd, live opgenomen in de Amsterdamse Pepsi Stage en leverde tevens één van zijn meest populaire liedjes van de laatste jaren op. "Als de nacht verdwijnt" kwam spontaan naar boven drijven vanuit het oosten, noorden en later vervolgens vanuit het zuiden van het land . Als bekroning ontving Jan vlak voor kerst 2004 de uitreiking van de award voor "de sterrenparade het jaar" in de regiotap van RTV-oost. Tot op de dag van vandaag blijft dit nummer een veelgevraagde en veelgedraaide topper die overal in het land uit volle borst wordt meegezongen. Dat gelijktijdig met de uitreiking van zijn eerste dvd door Birgit Schuurman en Bridget Maasland tevens zijn eerste auto werd afgeleverd tekende het definitieve einde in ons land van Jantje Smit.

De tijden van de kleine Jan met hits als "ik zing dit lied voor jou alleen", inmiddels zo'n kleine 10 jaar geleden, liggen verder weg dan ooit. Jan is volwassen en geniet van zijn leven vol actie en dynamiek!

Jan leidt een veelomvattend professioneel bestaan als artiest. Daarnaast is hij gewoon een 19-jarige Volendamse jongen die net als ieder ander boodschappen gaat doen en de afwas doet. Dit levert een interessant beeld achter de schermen van zijn leven op. Vandaar dat de Tros televisie vanaf 25 maart de reality soap "gewoon Jan Smit" uitzendt, en dat maar liefst 10 weken lang. Van de uitersten die voor hem zo gewoon zijn en alles eromheen krijgt de kijker de mogelijkheid over Jan's schouder mee te kijken. Zo komt het hele land te weten wie er deel uitmaken van het gezin Smit, en waar hij in zijn schaarse vrije tijd zijn biertje drinkt.

Kijk, en dat "gewone" leven van deze gewone Hollandse jongen blijft gewoon boeien!

Informatie aanvragen