Guus Meeuwis

In juni 2008 beklimt Guus Meeuwis voor het derde achtereenvolgende jaar het podium in zijn geliefde Philips Stadion in Eindhoven. Dit keer geeft hij niet drie, maar zelfs vier groots met een zachte G concerten! Tijdens de show op 13 juni wordt als extraatje op groot scherm de EK voetbalwedstrijd Nederland - Frankrijk getoond. Na afloop van de wedstrijd geeft Guus nog een toegift van een half uur. Toen Guus op 11 juni 2006 optrad tijdens zijn eerste Stadionconcertreeks, was het publiek ook al in het oranje gehuld. De aanleiding was de WK wedstrijd Nederland - Servië-Montenegro.
Ook dit jaar kunnen bezoekers voor aanvang van de concerten op het plein van de hemelse voorpret genieten van lekker eten, drinken en entertainment. In 2007 is dit ‘voorprogramma' voor het eerst aan de groots met een zachte G concerten toegevoegd en met succes! Op het plein van de hemelse voorpret dat zich direct voor het stadion bevindt, hing een heel lekkere sfeer. Omroep Brabant verzorgde het entertainment en er waren optredens van Kus, Edsilia Rombley, Xyp, Floortje en Bastiaan Ragas. In 2008 zal het plein nog uitgebreider worden!

Vanaf 2007 hebben de stadionconcerten van Guus de titel groots met een zachte G meegekregen.

Guus legt zelf uit waarom:"
"Groots gaat natuurlijk over de aard van de shows. Ieder jaar willen we de concerten van het jaar ervoor overtreffen en daar haal ik alles voor uit de kast. Zo begint het vertier al buiten het stadion en de shows zijn echt spectaculair met een aantal verrassende elementen en natuurlijk muzikale gasten.

Maar ondanks het grootse karakter zal het toch ouderwets Brabants gezellig, warm en ongedwongen zijn", voegt hij er aan toe. "daarom dus groots met een zachte G."

Die zachte G zat er altijd al in. Maar hoe groots zijn carrière zou worden daar had Guus Meeuwis nog geen idee van toen hij in 1995 met de band Vagant
zijn eerste grote hit scoorde met het is een nacht ... (levensecht).

Inmiddels kan hij terugkijken op een ruim 12-jarige artiestenloopbaan met naast de drie albums die hij met Vagant uitbracht (Verbazing, Schilderij en Een voor allen), ook drie solo cd's (Guus Meeuwis, Wijzer en Hemel NR. 7) en een overzichtsalbum om in 2005 zijn tienjarig artiest-zijn te vieren (10 jaar levensecht).

Ligt de nadruk bij Guus Meeuwis & Vagant nog op de feestnummers, bij de daaropvolgende solo albums Guus Meeuwis (2002) en Wijzer (2005) vertolken de luisterliedjes de hoofdrol.

"De liedjes op deze albums liggen dichter bij mijzelf", aldus guus.

Niet alleen het publiek weet dit te waarderen, de erkenning voor de artiest Guus Meeuwis komt ook uit officiële hoek. In 2006 krijgt Guus een Gouden Harp uitgereikt. Hij krijgt deze prijs omdat hij volgens het juryrapport 'zich tijdens zijn carrière op zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek.'

Guus: ik was natuurlijk hoogst vereerd, maar dacht wel: een oeuvre prijs? Ik ben net begonnen!
In mijn dankwoord grapte ik dan ook: je kunt het beter een hors d'oeuvre prijs noemen.....maar zonder gekheid, wat ik wel ontzettend leuk vind is dat door deze prijs ook de liedjes die ik met Vagant heb gedaan erkenning hebben gekregen. 'Het is een nacht (levensecht') is een evergreen, maar achteraf blijkt dat ook een nummer als 'Per spoor (kedeng kedeng)' van invloed is geweest op het Nederlandse muzieklandschap."

Informatie aanvragen