48 Special

Sedert 2003 brengen deze ongedwongen akoestische sfeermakers muziekstijlen variërend van de jaren '50 tot de jaren '90, uitgevoerd met contrabas, gitaar, saxofoon, lichte percussie en meerstemmige zang. Met hun enthousiasme en muziek brengen zij de feestelijke bijeenkomsten tot hogere sferen. Dit neemt niet weg dat 48 Special al naar gelang de setting ook het kleine spel subtiel beoefenen kan. Kortom, 48 Special speelt Evergreens, Sixties, Latin, een likje Rock 'n Roll en lang vergeten deuntjes. Zij brassen graag in de buurt van de immer onweerstaanbare catering op alle bedrijfsfeesten, recepties, openingen, bruiloften en tuinfeesten in den lage landen. De muzikanten van 48 Special manifesteren zich tevens daadkrachtig op de diverse podia om daar versterkt hun akoestisch muziek te laten schallen.

Zanger/gitarist/liedjes-schrijver Jan maakte deel uit van de groep Moonflower, waar hij een succesvol album en enkele veelgedraaide singles mee opnam. Ook toerde hij met deze band langs alle grote clubs en festivals, waaronder Parkpop en Racism Beat it. Was ook te gast in het tv-programma "Vrienden van Amstel live" waar hij samen speelde met bekende artiesten.

De uit Renkum afkomstige drummer en zanger Pieter toonde zijn skills oa. in The Square Cats en Splish-Splash tezamen met bassist "Mike". Hierna volgde een keur van bands als, Road Pizza, Ellevis en de laatste 2 jaar het "Eric Corton Trio". Dit laatste ging gepaard met tv optredens en een voorprogamma tour met het Haagse "Kane" waarmee hij alle grote zalen in popminnend Nederland aandeed.

Martijn alias "Martin" studeerde af op klassieke sax in 1999 van het Utrecht conservatorium. Hij volgde twee jaar lichte muziek als bijvak en maakte deel uit van verschillende blazersecties en bands zoals Road Pizza. Specialiteiten: Blues, Rock & Roll, Jumpblues en Jive.

Michiel "Mike"Â speelde de laatse jaren met Rockabilly trio "The Leptops" en "Ellevis". in "48 Special" verzorgt hij met zijn contrabas de vette bas sound.

Informatie aanvragen